Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem

Kb.fél kg bárány vagy borjú máj

3 közepes hagyma szeletelve

Só, őrölt feketebors

3 citrom leve

Olaj a sütéshez

Liszt a „panírhoz”

 

A  májat apró darabokra vágjuk és óvatosan lisztbe forgatjuk.

A serpenyőben felforrósított olajba helyezzük a májat. Ahogy egy kis színt kap

a máj,hozzáadjuk a hagymát és megpirítjuk azt is. Lejjebb vesszük a lángot a serpenyő

alatt, majd nagyon enyhén sózzuk-borsozzuk, utána pedig a citromok levével eloltjuk a májat.

Addig sütjük-pároljuk a májat amíg megpuhul. Ínyenceknek a citrom mellé még egy kevés száraz rosé bort is ajánlok önteni a májra, kifejezetten jót tesz neki!

Köretnek akár hasábburgonya, akár burgonyapüré is jól passzol.

Jó étvágyat, Kali Orexi!