Tegyünk egy fazékba vizet forrni egy kevés sóval és egy csepp ecettel. A sót csak forráskor tegyük hozzá, mert ha az elején tesszük bele a víz forráspontja magasabb lesz, később forr fel!

Amíg forrni kezd a víz, addig a sűrű görög típusú joghurtban elkeverünk egy kevés zúzott, darált fokhagymát és ízlés szerint sót és mélytányérokba adagoljuk.

Egy kis serpenyőben vajat olvasztunk, de csak addig forrjon a vaj, amíg a habja el nem különül. Leszűrjük a habot róla. Lehet szűretlen vajjal is csinálni, de én így tanultam.

A forrásban lévő vízbe óvatosan beleütjük a tojásokat, vigyázva arra, hogy ne durranjon szét a sárgája! Ahogy a fehérje burokszerűen bevonja a sárgáját, de a sárgája még lágy, szűrőkanállal óvatosan kiemeljük a tojglikat és a fokhagymás joghurtágyra helyezzük és ráöntjük az olvasztott vajat.

Isteni reggelinek való, tuti, hogy jó napunk lesz ezután!