Ez egy igazi ízbomba! Ínyencek előnyben. Nos veszünk két szép csirkemellet és egy kevéske fűszerrel, zöldséggel megfőzzük. Nem baj, ha csontos, az csak jót tesz a leveskénknek, aminek később vesszük hasznát! Nos, ha megfőztük a csirkemelleket, akkor kivesszük a levesből és amikor már eléggé kihűlt ahhoz, hogy szálakra szedjük, akkor megtesszük ezt velük és egy tálba szórjuk.

 

Szárazabb kenyeret szeletekre vágunk és héj nélkül beáztatjuk a leveskénkbe. Ha felszívta az egész levest akkor jó.

Hagymát dinsztelünk (pirítunk olívaolajban és kevéske vajon), hozzá adunk egy kevéske tört fokhagymát. Amikor kicsit megpuhultak a serpenyőben lévő zöldjeink kevéske őrölt pirospaprikát (édesnemes) és pár tekerésnyi frissen őrölt rózsaborsot keverünk a masszába. Amikor elkevertük levesszük a tűzről és félre tesszük.

A tisztított dióbelet finomra daráljuk, hozzá borítjuk a tálban lévő csirkére, majd a hagymás gezemicét és utána a levesben ázott kenyeret. Pici sóval ízesítjük.

Amikor ezzel is készen vagyunk, akkor kevés extraszűz olívaolajat serpenyőbe öntünk és óvatosan melegítjük csak meg, nehogy megégjen és amikor már forró, de nem égett még meg, akkor kevés pirospaprikát adunk hozzá, jól elkeverjük, amíg egynemű lesz. A pirospaprika csak zsiradékban oldódik, tehát fontos hogy olajjal keverük készre az „ öntetet”. Amikor már tálalásra kész a csirke diópürében, akkor öntjük rá a paprikás olajat. Ha igazán gusztára szeretnénk tálalni, akkor fodros petrezselymet aprítunk a tetejére.

Jó étvágyat! Kali Orexi!