Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem

Az előételek egyik legízletesebb példánya a fokhagymás-diós padlizsán.

Először is veszünk, vagy készítünk jó fajta sűrű görög joghurtot, egy kicsit hígabbat mint a dzadzikihez és hűtőbe tesszük.

A fényes, sérülés mentes padlizsánokat (1-2 db elég 4-6 fő részére előételként) vékony szeletekre vágjuk és olívaolajban kisütjük, majd itatóson, vagy szűrőn lecsöpögtetjük. A fokhagyma gerezdeket (kb 1 fej foki) olívaolajjal ledaráljuk, hogy olyan krém-szerű állagú legyen, majd tovább daráljuk pár másodpercig a dióbéllel (kb 10-15 dkg dióbél elég).  A padlizsán szeleteket megtöltjük a fokhagymás dióval, szivarra sodorjuk, majd elsüllyesztjük a mentával ízesített joghurtban. Hűtőbe helyezzük 1 órára és utána tálaljuk.

Csodálatos hatást érünk el, ha meghintjük apróra vágott petrezselyem zölddel!

Jó étvágyat-Kali orexi!