Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem

4 bögre olyan liszt, amely magától megkel (Nagyobb áruházakban kapható itthon is, de lehet szárított élesztőt használni a normál liszthez is.)

Egy kanálnyi sütőpor

5 tojás

200 gr sűrű görög joghurt

250 gr vaj

0,5 kgfeta sajt apró kockákra vágva

Szezámmag a díszítéshez

2 evőkanál olívaolaj

A tojásokat a joghurttal jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport. A vajat felolvasztjuk és azt is hozzáöntjük a tosásos-joghurtos-sütőporos masszához. Ezután hozzáadjuk a feta sajtot és a lisztet és a masszát addig gyúrjuk, dagasztjuk amíg az már nem ragad a kezünkhöz. A végén hozzá adjuk az olívaolajat és két kis cipócskát készítünk a tésztából. Meghintjük szezámmaggal és 200 fokon kb. 50 percig sütjük. Isteni reggelinek valót készítettünk!