Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem Gyradiko gyros görög étterem

Az alapanyagok 6 főre vannak kalkulálva!

2 bögre csicseriborsó (száraz)

1 fej nagy hagyma

1 szál angol zeller

2 evőkanál liszt

2 babérlevél

1 bögre olívaolaj

2 citrom leve

½ kanál római kömény és/vagy kapor

Só, bors

1 evőkanál szódabikarbóna

 

A csicseriborsót beáztatjuk előző este a szódával együtt. Másnap leszűrjük, alaposan lemossuk hideg vízzel. Fazékba öntjük és bőséges vizet adunk hozzá. Amint el kezd forrni, leszedjük a habját szűrő kanállal. Az apróra vágott hagymát, zellert, izlés szerinti sót és borsot hozzáadjuk, majd a bögre olívaolajat is. Lassú tűzön kb. másfél órát főzzük.

Mielőtt levennénk a tűzről a lisztet elkeverjük a két citrom levével és hozzáöntjük a leveshez. Még egy pár percet főzzük.

A levest melegen tálaljuk, hozzá adhatunk még egy cikk citromot, de mindenképpen egy jó szelet friss kenyeret!

Jó étvágyat, Kali Orexi!