50 dkg érett paradicsom

2 db nagyobb hagyma

2 menta ágacska

Só, bors, fahéj

Liszt

Olaj a sütéshez

 

A megtisztított paradicsomokat apró kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzá adjuk az apróra vágott menta leveleit és összegyúrjuk a masszát egy nagyobb keverőtálban. Apróra vágjuk a hagymát és azt is hozzátesszük a masszánkhoz. Ízlés szerint meghintjük egy kevéske fahéjjal. A masszánkhoz apránként hozzászitáljuk a lisztet úgy, hogy a masszánk ne legyen se túl kemény, de se túl lágy! Pár percig pihentetjük, majd feltesszük az olajat a serpenyőben melegedni. Amikor már elég forró, akkor a masszánkból közepes méretű „fasírtokat” formázunk és az olajba tesszük sülni. Mindkét oldalát megsütjük. A kész paradicsom „fasírtokat” általában melegen tálaljuk. Ha szeretnénk érdekesebbé tenni az ételt, érdemes egy kevés feta sajtot, vagy valamilyen illatosabb sajtot belekeverni a masszánkba.

Jó étvágyat! Kali orexi!